Laatste nieuws

 • BC de Flinters Facebook

  5 days ago

  Onze kampioenen zullen het zaterdag opnemen tegen de kampioenen uit de andere poules! Wie mag zich ... See more

  LIKE
  LOVE
  HAHA
  WOW
  SAD
  ANGRY
  1 week ago

  Clubkampioenschappen!!
  In verband met de Clubkampioenschappen is er aanstaande zaterdag geen ... See more

  LIKE
  LOVE
  HAHA
  WOW
  SAD
  ANGRY
  1 week ago

  Gisteren was er een echte De Flinters kraker uit de wfbc poule!💪

  LIKE
  LOVE
  HAHA
  WOW
  SAD
  ANGRY
  « 1 of 15 »
 • tweets

 • Recreanten

  Onder de recreanten verstaan we de spelers die in de regel geen competitiewedstrijden spelen, althans geen competitie op hoog niveau. 

  Volgens de van Dale is een recreant iemand die recreëert ofwel een niet-wedstrijdsporter, recreëren is dan ook vrije tijd besteden, zich ontspannen. Zo zijn er spelers die in hoofdzaak komen voor de sociale contacten en tevens aan badminton willen doen. Verder zijn er spelers die willen doorgroeien tot wedstrijdspeler en er zijn recreanten die fanatiek willen spelen zonder de competitieverplichtingen van een wedstrijdspeler. En tenslotte zijn er recreanten die wel graag mee willen doen aan een interne of externe nacompetitie, afgestemd op het niveau van de recreanten. In feite is de groep recreanten heel divers.
  Badmintonvereniging De Flinters streeft ernaar dat al deze subgroepen zoveel mogelijk aan hun trekken komen en, afgestemd op ieders niveau, zo goed mogelijk leren badminton spelen. Dat is de afgelopen jaren aardig gelukt. Dat alles onder het recreantenmotto “Niets hoeft, maar bijna alles mag”.

  De recreantencommissie organiseert jaarlijks een aantal gezelligheidstoernooien en clubkampioenschappen in verschillende klasse. De recreanten spelen op donderdagavond in Sporthal De Kloet van 20:00 uur tot 22:30 uur.

  Maar bij Badmintonvereniging De Flinters hebben we niet alleen avondrecreanten. Ook het zogenoemde “badminton overdag” mag zich in een grote belangstelling verheugen. Op de dinsdagmorgen kan er worden gespeeld van 9:00 uur tot 11:00 uur en is er in beperkte mate kinderopvang aanwezig. En op de vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur is er het “50+ badminton” en kan er gebadmintond worden onder deskundige leiding. Het badmintonnen overdag is vooral populair onder 55-plussers, leden met onregelmatige diensten, huisvrouwen en huismannen.

  Voor het “badminton overdag” gelden niet de normale contributiegelden: er wordt per keer een bedrag van 2 euro betaald.