Laatste nieuws

  • BC de Flinters Facebook

    5 days ago

    Onze kampioenen zullen het zaterdag opnemen tegen de kampioenen uit de andere poules! Wie mag zich ... See more

    LIKE
    LOVE
    HAHA
    WOW
    SAD
    ANGRY
    1 week ago

    Clubkampioenschappen!!
    In verband met de Clubkampioenschappen is er aanstaande zaterdag geen ... See more

    LIKE
    LOVE
    HAHA
    WOW
    SAD
    ANGRY
    1 week ago

    Gisteren was er een echte De Flinters kraker uit de wfbc poule!💪

    LIKE
    LOVE
    HAHA
    WOW
    SAD
    ANGRY
    « 1 of 15 »
  • tweets

  • Shuttles prepareren

    De veren shuttle wordt in de meeste gevallen gemaakt met ganzenveren, maar kunnen tegenwoordig ook samengesteld zijn uit eendenveren, zoals Yonex al een aantal types heeft gemaakt. De veren van een shuttle zijn natuurproducten en kunnen de kwaliteit van een shuttle bepalen.

     

    Omdat een veer kwetsbaar is, zal de shuttle geen lange levensduur hebben. Door het vele slaan, wordt de shuttle vaak van vorm verandert. Hoe beter de kwaliteit van de veren zijn, hoe langer de levensduur is. Nu is het mogelijk om de levensduur van deze veren te verlengen door te prepareren. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren, maar wordt voornamelijk gedaan door ze te stomen. Let wel op, bij bevochtigen beïnvloed je de vluchteigenschappen van de shuttle. Als er te veel vocht wordt aangebracht op de shuttle, zal deze zwaarder worden en dus sneller gaan vliegen. Daarnaast zal de shuttle ook zachter worden. De lijm waarmee de veren aan elkaar vast zitten zal soepeler worden en de shuttle verliest zijn eigenschappen.

    Prepareren kun je dus altijd doen, maar is vooral goed bij de wat “mindere/goedkopere” shuttle.

     

    Één van de manieren om een shuttle te prepareren is het volgende:

    (doe dit ruim 24 uur voordat je de shuttles wilt gebruiken)

     

    • Haal de shuttles uit de koker,
    • Haal beide deksels eraf,
    • Laat stoom van warm water (bijv. door water te koken in een waterkoker of een pan) door de koker heen gaan. Deze stoom gaat dus aan de onderkant er in en komt bovenaf eruit. Houdt de koker ongeveer 5 seconden boven deze damp,
    • Doe de shuttles weer in de koker en doe de deksels er weer op,
    • Zet de koker weg, zodat de kurken doppen naar boven gericht zijn.

     

    Controleer een avond van te voren of de shuttles niet te vochtig zijn. Mochten de shuttles alsnog te vochtig zijn, haal dan de doppen er enige tijd af.

     

    Mocht dit stukje alsnog te ingewikkeld zijn, zijn er altijd spelers/trainers in de zaal aanwezig om hierbij te helpen.

    Shuttles